Teknoloji Transferi ve Proje Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

ERASMUS+ YENİLİKÇİLİK İÇİN İTTİFAKLAR (Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı)

T.C.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
AVRUPA BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE ULUSAL AJANSI

Kapsam
Başvuruları Brüksel’de bulunan Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Merkezi Yürütme Ajansı’na yapılan Erasmus+ Yenilikçilik için İttifaklar projeleri; sektörel veya sektörler arası faaliyetler ile bilgi gelişimini sağlamayı, döngüsel ve daha yeşil bir ekonomiye geçiş için yeşil becerileri kapsayan mesleki eğitim programlarının tasarımını ve dijital becerileri teşvik ederek yenilikçiliği güçlendirmeyi hedefleyen uluslararası iş birliği projeleridir.
 

Amaç
Yenilikçilik İçin İttifaklar Projeleri ile öncelikle; Avrupa’nın yenilikçilik kapasitesini artırılmasını, sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik yeni becerilerin geliştirilmesini, inisiyatif duygusunun ve girişimcilik anlayışın güçlendirilmesini ve sektörel ve/veya sektörler arası mevcut beceri uyumsuzluklarının üstesinden gelinmesini amaçlamaktadır.
 

Alt Proje Başlıkları (LOTlar)
Yenilikçilik İçin İttifaklar kapsamında yukarıdaki ana öncelik amaç doğrultusunda hizmet veren Eğitim ve Girişimler için İttifaklar (Lot 1) ve Becerilere İlişkin Sektörel İşbirliği İttifakları-Model Projeler- (Lot 2) olmak üzere toplamda 2 farklı proje fırsatı sunulmaktadır.
 

Eğitim ve Girişimler için İttifaklar (Lot 1)
Bu proje türünün başvuruları; en az 4 farklı ülkeden iş piyasasında ve eğitim-öğretim alanında yer alan en az 8 kurum/kuruluşlarının iş birliği ile kurulan konsorsiyumlar tarafından yapılabilmektedir ve proje başına azami olarak 1 milyon Avro (2 yıllık projeler için) veya 1.5 Milyon Avro (3 yıllık projeler için) hibe desteği ayrılmaktadır.

 

Becerilere İlişkin Sektörel İşbirliği İttifakları-Model Projeler- (Lot 2)
Bu proje türünün başvuruları; en az 8 farklı ülkeden iş piyasasında ve eğitim-öğretim alanında yer alan en az 12 kurum/kuruluşlarının iş birliği ile kurulan konsorsiyumlar tarafından yapılabilmektedir. Proje başına azami olarak 4 milyon Avro hibe desteğinin ayrıldığı bu 4 yıllık projeler temel olarak 14 Ekosistemde gelişimi hedeflemektedir (Tablo 1)



Son Başvuru Tarihi
Hem LOT1 hem LOT2 için son başvuru tarihi Brüksel saati ile 3 Mayıs 2022, 17:00 olup her iki projeye de 20 farklı ana koldan kurum ve kuruluşlar koordinatör veya tam ortak olarak katılabilmektedir (Tablo 2).

Toplantı Kayıt Formu: https://bit.ly/İttifaklarKayıt

İlgili Resimler


Menüyü Kapat