Teknoloji Transferi ve Proje Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Görev ve Sorumluluklar

1- Farkındalık, Tanıtım ve Eğitim


TRÜ-TTO yapısı ve tüm modül faaliyetlerinin web sayfası, broşür vb. tanıtım materyalleri, yazılı ve görsel basın ve sosyal medyanın kullanılarak yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılması.

TRÜ-TTO’nin verdiği desteklerin bilinirliğinin sağlanması için bölümlerde toplantılar düzenlenmesi.

Modül faaliyetlerine yönelik olarak yüksek potansiyel taşıyan akademisyenlerin birebir ziyaret edilmesi.

TRÜ-TTO kapsamında modül faaliyetlerine yönelik idari ve akademik personele, öğrencilere, talep gelmesi halinde diğer üniversitelere farkındalık yaratma amaçlı eğitim hizmeti verilmesi.
 

2- Destek Programlarından Faydalandırma 


Ulusal/Uluslararası destek programlarıyla ilgili güncel/açık proje ve hibe çağrılarınnın, yürütülen projelerin, başarılı çıktıları ve sonuçlarının bölge üniversitelerindeki araştırmacı/akademisyenlere, sanayi sektörüne ve öğrencilere duyurulması ve bilgilendirilmeleri.

TRÜ- TTO’nun verdiği desteklerin bilinirliğinin sağlanması için bölümlerde toplantılar düzenlenmesi.
 
Modül faaliyetlerine yönelik olarak yüksek potansiyel taşıyan akademisyenlerin birebir ziyaret edilmesi.

Ulusal ve uluslararası proje desteklerine başvurabilmeleri için  proje yazma bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik “proje yazma” ve “Proje Döngü Yönetimi” (PCM) eğitimleri düzenlenmesi.
 
Ulusal/uluslararası fon sağlayan kuruluşlara proje hazırlama ve başvuru hizmetleri verilmesi.
 

3- Üniversite Paydaş İş birliği 


Doğu Karadeniz Bölgesi’nde iş birliği anlaşması imzalanan üniversiteler ve bölgesel aktörler işbirliği içerisinde olunarak düzenli toplantılara katılmak.
 
İlgili kamu kurumlarının ve sanayi sektöründe hizmet veren firmaların yerinde ziyaret edilmesi, firmaların mevcut ihtiyaçlarının, taleplerinin ve proje fikirlerinin belirlenmesi; belirlenen ihtiyaçlar ve proje fikirleri neticesinde, proje sürecinde beraber çalışacak tarafların ve ilgili akademisyenin belirlenmesi.

 

4- Fikri, Sınai Mülkiyet Hakları ve Lisanslama

 

Fikri Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri Üniversitemizde ve özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde FSM haklarının korunması ile ilgili farkındalık yaratma ve patentleme vb. çalışmalarının yeterli seviyeye ulaşmasını sağlama çalışmalarını yürütmektedir.

 

5- Şirketleşme ve Girişimcilik


Lisans ve lisansüstü öğrenciler, araştırmacı ve akademisyenlere girişimcilik olgusu aşılanacak ve mevcut fırsatlara yönlendirilmesi.

Girişimci adaylarına; şirket kurulması, lisans anlaşmaları, lisansör aranması, ulusal/uluslararası ortak arama, patent devri, kaynak yaratma, fon kaynaklarından yararlanma, network oluşturma vb. teknik süreçlerde hizmet sunulması ve destek olunması.
 
Girişimciliğin özendirilmesi adına ödüllü proje yarışmaları, Ar-Ge ve İnovasyon günlerinin düzenlenmesi.
 
Öğrenciler, araştırmacılar, akademisyenlerin katılımına açık mevcut girişimcilik ve şirketleşme destekleri, teşvik programları hakkında seminerler ve girişimcilik eğitimlerinin düzenlenmesi.
 

6- Üniversite-Şehir-Bölge Etkileşimi


Trabzon Üniversitesi ile bölgedeki Üniversiteler, Yerel Yönetimler, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Endüstri Bölgeleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Teknoparklar, İş Geliştirme Merkezleri, Organize Sanayi Bölgeleri ve bölgede yaşayan yerel halk arasında kitle iletişim araçları ve birebir iletişim yöntemleri üzerinden kurumsal işbirliklerinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Menüyü Kapat