Teknoloji Transferi ve Proje Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

2023 Erasmus+ Avrupa Üniversiteleri Çağrısı

2023 Erasmus+ Avrupa Üniversiteleri Çağrısı

Bu yeni Erasmus+ teklif çağrısı, 384 milyon €'luk rekor bir toplam bütçeyle Avrupa Üniversiteleri girişimini yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır.

Avrupa Üniversiteleri çalışmaları, tüm yükseköğretim kurumlarının eğitim, araştırma, yenilik ve topluma hizmet misyonlarını kapsamaktadır. Bu ittifaklar, demokratik değerlerimizi teşvik ederken, öğrencilerin ve çalışanların yararına, Avrupa çapında yükseköğretimin kalitesini, performansını, çekiciliğini ve uluslararası rekabet gücünü güçlendiren çeşitli sistemik, yapısal ve sürdürülebilir ulusötesi işbirliği modellerine sahiptir. Erasmus+ 2023 Avrupa Üniversiteleri çağrısı artık tüm Batı Balkan ülkelerinden yükseköğretim kurumlarının ittifaklarda tam ortak olarak katılımına açıktır.

Ayrıca, yüksek kalite (80 puanın üzerinde) olarak değerlendirilen ve puanlanan ancak mevcut bütçe eksikliği nedeniyle Erasmus+ kapsamında finanse edilemeyen tekliflere Mükemmellik Mührü verilecektir. Mühür, ilgili tekliflerin kalitesini tanıyan ve ulusal düzeyde alternatif finansman aramalarına yardımcı olan bir kalite etiketidir.

Avrupa Üniversiteleri, yükseköğretim ulusötesi işbirliğinin sınırlarını zorlayarak toplumsal sorunları daha iyi çözebilir. Geleceğe yönelik beceriler için kaliteyi ve uygunluğu güçlendirir, gençleri, yaşam boyu öğrenenleri ve araştırmacıları yeşil ve dijital geçişler için doğru yeterlilikler ve becerilerle donatır ve yarının yenilikçileri ve girişimcileri haline gelirken inovasyon ekosistemleri ve topluluklar üzerinde olumlu bir etki yaratırlar.

2023 çağrısı, 17 Mayıs 2021 tarihli Avrupa Üniversiteleri girişimine ilişkin Konsey Sonuçlarında girişim için belirlenen iddialı hedeflerin yanı sıra üniversiteler için Avrupa stratejisi ve yeni Avrupa İnovasyon Gündemi'ndeki hedeflere ulaşmayı amaçlamaktadır.

2023 Erasmus+ çağrısı, 2019, 2020 ve 2022'de başlatılan üç çağrının başarısına dayanıyor. Şu anda Avrupa'nın her yerinden 340 yükseköğretim kurumunu bir araya getiren 44 ittifak şu ana kadarki çağrılarda desteklenmektedir.

Bu yeni çağrı girişimi Avrupa'nın üniversiteleri stratejilerinde belirlenen hedefe yaklaştırmayı, 2024'ün ortalarına kadar 60 ittifakı desteklemeyi ve Avrupa genelinde 500'den fazla yükseköğretim kurumunu bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Çağrı Yapısı

Çağrı iki konu etrafında yapılandırılmıştır:

Konu 1: Avrupa Üniversiteleri: Önceki derin kurumsal ulusötesi işbirliğinin yoğunlaştırılması

Bu çağrı konusu, 2020 Erasmus+ teklif çağrısı kapsamında seçilen Avrupa Üniversiteleri ittifakları dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, halihazırda mevcut olan derin kurumsal ulusötesi işbirliği ittifaklarına destek sağlayacaktır. Amaç, “Avrupa Üniversiteleri”nin uzun vadeli vizyonuna yönelik bugüne kadar elde edilen kurumsal işbirliğinin üzerine ilave etmek ve bu mevcut işbirliğinin etkinliğini daha da derinleştirmek, yoğunlaştırmak ve genişletmektir. Yeni yükseköğretim kurumları, bu mevcut ittifaklara tam ortak olarak katılma fırsatına sahiptir.

Amaç:

'Avrupa Üniversiteleri' girişimi, yeni Erasmus+ Programı çerçevesinde sağlanan 'Mükemmellik için Ortaklıklar' desteğinin bir parçasıdır. Bu girişimin, yükseköğretim kurumları arasında benzeri görülmemiş düzeyde kurumsal işbirliğini tetiklemeyi ve derinleştirmeyi, sistemik, yapısal ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlayan iddialı bir yetkisi vardır. Öğrencilerin çeşitli ülkelerdeki çalışmaları birleştirmelerini sağlayacak Avrupa çapında üniversiteler arası ittifaklarının ortaya çıkmasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

2025 Avrupa Eğitim Alanının öncelikleri doğrultusunda, bu Avrupa Üniversiteleri şunları amaçlamaktadır:

• Farklı kültürler, diller ve sınırlar, sektörler ve akademik disiplinler arasında işbirliği yapabilen yeni nesil Avrupalıları bir araya getirerek ortak Avrupa değerlerini ve güçlendirilmiş bir Avrupa kimliğini teşvik etmek;

• Avrupa yükseköğretim kurumlarının kalitesinde, performansında, çekiciliğinde ve rekabet gücünde önemli bir atılıma ulaşmak ve yenilikçi pedagojilerden en iyi şekilde yararlanarak ve bilgiyi bir kare haline getirmeye çalışarak Avrupa bilgi ekonomisine, istihdama, yaratıcılığa, kültüre ve refaha katkıda bulunmak. gerçeklik. 'Avrupa Üniversiteleri', yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve mümkün olduğunda Avrupa'daki araştırma ve yenilik ortamıyla bağlantısını ve topluma ve ekonomiye erişimini güçlendirmek için temel itici güçler olacaktır.

Bu amaçla, mevcut Çağrı Konusu ERASMUS-EDU-2023-EUR-UNIV-1 (Konu 1), 2020 Erasmus+ teklif çağrısı (EAC/A02/2019) kapsamında seçilen Avrupa Üniversiteleri ittifakları dahil – ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere – halihazırda var olan derin kurumsal ulusötesi işbirliği ittifaklarına destek sağlayacaktır. Amaç, şimdiye kadar elde edilen kurumsal işbirliğini geliştirmek ve yükseköğretim dönüşüm sürecini tam teşekküllü “Avrupa Üniversitelerine” doğru ilerletmek için bu mevcut işbirliğinin etkinliğini daha da derinleştirmek, yoğunlaştırmak ve genişletmektir.

 

Konu 2: Avrupa Üniversiteleri: Yeni derin kurumsal ulusötesi işbirliğinin geliştirilmesi

Bu çağrı konusu, yeni bir 'Avrupa Üniversiteleri' ittifakında yeni derin kurumsal ulusötesi işbirliği kurmak isteyen başvuru sahiplerine destek sağlamaktır.

Amaç:

'Avrupa Üniversiteleri' girişimi, yeni Erasmus+ Programı çerçevesinde sağlanan 'Mükemmellik için Ortaklıklar' desteğinin bir parçasıdır. Bu girişimin, yükseköğretim kurumları arasında benzeri görülmemiş düzeyde kurumsal işbirliğini tetiklemeyi ve derinleştirmeyi, sistemik, yapısal ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlayan iddialı bir yetkisi vardır. Öğrencilerin çeşitli ülkelerdeki çalışmaları birleştirmelerini sağlayacak Avrupa çapında üniversite ittifaklarının ortaya çıkmasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

 

2025 Avrupa Eğitim Alanının öncelikleri doğrultusunda, bu Avrupa Üniversiteleri şunları amaçlamaktadır:

• Farklı kültürler, diller ve sınırlar, sektörler ve akademik disiplinler arasında işbirliği yapabilen yeni nesil Avrupalıları bir araya getirerek ortak Avrupa değerlerini ve güçlendirilmiş bir Avrupa kimliğini teşvik etmek;

• Avrupa yükseköğretim kurumlarının kalitesinde, performansında, çekiciliğinde ve rekabet gücünde önemli bir atılıma ulaşmak ve yenilikçi pedagojilerden en iyi şekilde yararlanarak ve bilgiyi birikimini gerçekleştirmeye çalışarak Avrupa bilgi ekonomisine, istihdama, yaratıcılığa, kültüre ve refaha katkıda bulunmak.  'Avrupa Üniversiteleri', yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve mümkün olduğunda Avrupa'daki araştırma ve yenilik ortamıyla bağlantısını ve topluma ve ekonomiye erişimini güçlendirmek için temel itici güçler olacaktır.

Bunu başarmak için, mevcut Çağrı Konusu ERASMUS-EDU-2023-EUR-UNIV-2 (Konu 2), yeni bir 'Avrupa Üniversiteleri' ittifakında yeni derin kurumsal ulusötesi işbirliği kurmak isteyen başvuru sahiplerine destek sağlayacaktır.

 

Nasıl başvurulur?

AB'nin finansman ve ihale portalında 2023 Erasmus+ Avrupa Üniversiteleri için teklif çağrısını bulun ve başvuru işlemlerini tamamlayın. https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-search;callCode=ERASMUS-EDU-2023-EUR-UNIV;freeTextSearchKeyword=;matchWholeText=true;typeCodes=1;statusCodes=31094501,31094502,31094503;programmePeriod=null;programCcm2Id=null;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;destination=null;mission=null;geographicalZonesCode=null;programmeDivisionProspect=null;startDateLte=null;startDateGte=null;crossCuttingPriorityCode=null;cpvCode=null;performanceOfDelivery=null;sortQuery=sortStatus;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=callTopicSearchTableState

Son tarih

Başvuruların son teslim tarihi 31 Ocak 2023'tür.

Çağrı, niteliksel kriterlere dayalı açık rekabet çağrısıdır.

**Komisyon, potansiyel başvuru sahiplerinin 2023 çağrısı hakkında soru sormaları için 15 Kasım 2022'de açık bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecektir.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat