TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı (BİGG Yatırım) ile 900.000 TL Yatırım Desteği

TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı (BİGG Yatırım) teknolojik ve yenilikçi iş fikirlerine 900.000 TL yatırım desteği sağlamaktadır.  Üç aşamalı programda girişimcilerin öncelikle Uygulayıcı Kuruluşlara (UK) başvuru yapması gerekmektedir. Uygulayıcı Kuruluş tarafından uygun bulunan girişimciler iş planlarını hazırlayarak TÜBİTAK’a ikinci aşama başvurularını gerçekleştirmektedir. TÜBİTAK tarafından iş fikri başarılı bulunan girişimciler yatırım desteği almaya hak kazanır. TÜBİTAK 1812 Programı ardından üçüncü aşama olarak TÜBİTAK 1507 - KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı’na ek desteklerle başvuru yapılabilir.

KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yürütücü ve Üniversitemizin ortak olarak yer aldığı BİGGirişim Konsorsiyumu girişimcilere bu süreçte: Ücretsiz eğitimler, iş modeli ve iş planı hazırlama destekleri, mentörlükler, fikri sınai mülkiyet hakları destekleri, TÜBİTAK değerlendirme paneli odaklı sunum destekleri vermektedir.

Eğitimleri tamamlayan girişimcilere katılım belgesi verilmektedir.

Başvuru Şartları:

1812 Programına yapılan ön başvuru tarihi itibarıyla üniversitelerin herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci veya herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişiler başvuru yapabilir.

Öncelikli Alanlar:

1. Akıllı Ulaşım
  2. Akıllı Üretim Sistemleri
  3. Enerji ve Temiz Teknolojiler
  4. İletişim ve Sayısal Dönüşüm
  5. Sağlık ve İyi Yaşam
  6. Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme

Başvuru için tıklayınız

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ayrıca detaylı bilgi ve destek talepleriniz için Teknoloji Transferi ve Proje Yönetimi ve Uygulama ve Araştırma Merkezimizi (Fatih Kampüsü F Blok 2. Kat) ziyaret edebilir veya tto@trabzon.edu.tr adresi üzerinden e-posta gönderebilirsiniz.